Top 8 Fine Dining restaurants in Amsterdam | Restoranto (2024)

Heb jij al eens gehoord van het concept fine dining? Een concept dat steeds meer aandacht krijgt binnen de culinaire wereld. Nog niet op de hoogte van dit concept? Verdiep je dan eerst eens in dit concept en kom achter het verschil tussen casual en fine dining.
Ben jij toevallig in Amsterdam en wil je graag iets nieuws proberen? Sta jij open voor de ultieme diner ervaring, maar weet je niet goed waar je deze ultieme ervaring gegarandeerd wordt? In dit artikel wordt een top 8 fine dining restaurants in Amsterdam belicht.

Restaurant Vinkeles

Restaurant Vinkeles combineert de traditionele en moderne Franse keuken. Het restaurant ligt op een unieke bestemming in de historische binnenstad van Amsterdam. Gevestigd in een 18e eeuwse bakkerij is het de perfecte locatie om te genieten van culinaire gerechten. Het menu van de chefs is een ultieme smaakbeleving en de bijpassende wijnen maken je avond completer. Ook als vegetariër ben je in dit fine dining restaurant welkom! Er is namelijk ook altijd een volledig uitgewerkt vegetarisch menu uitgedacht met bijpassende wijnen

Keizersgracht 384
1016 GB Amsterdam
+31 205302010

www.vinkeles.com

NOMAD: Fine dining with a view!

Het fusion food restaurant op het IJdok in hartje Amsterdam. In het restaurant NOMAD komen verschillende smaken, texturen, geuren en kleuren in combinatie met duurzaam ondernemen en respect voor de planeet samen. Dit als gevolg van een stukje geschiedenis vanuit de VOC-tijd waarin over ’t IJ diverse specerijen als peper, kurkuma, gember en nootmuskaat werden aangevoerd in de haven van Amsterdam.

Ook betreft het een unieke locatie, voor een ultieme beleving ga je naar NOMAD. Het lijkt alsof je een bar in NY bent binnengestapt, waar de reis verder gaat door de woestijn die uitkomt in een oase van sfeer. Uiteindelijk krijg je toegang tot het restaurant waar je je waant in een mix van westelijke stedelijke sfeer met Oosterse invloeden. Dit terwijl je je gewoon in een fine dining restaurant in Amsterdam bevindt!

Lees ook: De 7 Beste hotspots in Amsterdam voor acai bowl!

IJdok 87
1013 MM Amsterdam
+31 207766173

www.nomadamsterdam.com

Maris Piper Amsterdam

Restaurant Maris Piper is een luxe brasserie, waarbij het draait om producten van hoge kwaliteit. Aan de Chef’s Table van het restaurant serveren ze een wisselend menu, een selectie van de beste gerechten van het menu uit de brasserie. Hier kan je culinair dineren met een kijkje in de open keuken. Voor de echte fine dining ervaring in Amsterdam kan je een bijpassend wijnarrangement bestellen. Naast de Chef’s table beschikt het restaurant ook over tafels die binnen de private dining gereserveerd kunnen worden.

Frans Halsstraat 76
1072 BV Amsterdam
+31 207372479

www.bredagroup-amsterdam.com/restaurant-maris-piper

Bordeau/Flore

Restaurant Bordeau won eerder in 2019 de titel ‘ beste Groenterestaurant van Nederland 2019’. Momenteel heeft het een nieuw menuconcept op basis van de drie seizoenen en smaakprofielen. Eerst maakt de gast een keuze tussen Eau (vis, schaal- en schelpdieren), Flore (plantaardige herkomst) en Faune (wild en biologisch vlees). Welke keuze je ook maakt, de avond voert langs smaken als Prikkelend, Elegant, Floraal, Rijp en Fruit. Een dikke aanrader voor iedereen die graag nog ouderwets in de watten wordt gelegd. Bij dit fine dining restaurant in Amsterdam zit je dan sowieso goed!

Nieuwe Doelenstraat 2-14
1012 CP Amsterdam
+31 205311619

www.restaurantflore.com

MOS Amsterdam

Bij MOS Amsterdam gaat het om de totale beleving: de sfeer, het eten, de service en de locatie vormen samen een unieke belevenis. Het draait bij dit fine dining restaurant in Amsterdam erom dat iedereen zich er goed voelt, begeleidend met spectaculaire gerechten en een goed glas wijn in een fijne informele sfeer. Ook MOS Amsterdam ligt aan de IJ, waardoor het uitzicht spectaculair is. Het interieur is erg warm met chique accenten. Het restaurant bestaat uit verschillende vides met elk zijn eigen sfeer, kleuren, uitzicht en dus unieke belevenis.

Lees ook: De 7 beste sushi restaurants in Oss

IJdok 185
1013 MM Amsterdam
+31 206380866

www.mosamsterdam.nl

212 Amsterdam

In dit restaurant in Amsterdam wordt fine dining gecombineerd met bistronomie. 212 is niet te vergelijken met andere restaurants in Amsterdam. 212 is het eerste restaurants zonder tafels. Het wordt ook wel het eerste no-table restaurant van Amsterdam genoemd. Het restaurant heeft een grote bar om de centrale keuken heen waar iedereen met het gezicht naar het keukenpersoneel zit. Het is een hele andere restaurantervaring dan men verwacht, deze ervaring begint al bij binnenkomst. Ook de gerechten zijn van hoge kwaliteit. De gerechten worden gemaakt door 2 chefs die voorheen in de keuken van het tweesterrenrestaurant Bord’Eau hebben gestaan.

Amstel 212, Amsterdam Centrum
+31 203348685

www.212.amsterdam

Moon

De nieuwste fine dining hostpot van Amsterdam. Hierbij gaat het letterlijk en figuurlijk om eten op een hoog niveau. Het restaurant is gevestigd op de 19e verdieping van de ADAM toren aan het IJ waar je kunt genieten van het 360 graden uitzicht over Amsterdam, het uitzicht is spectaculair. Je kunt er heerlijk genieten van een 2- en 3 gangen menu waarbij er altijd de mogelijkheid is om dit uit te breiden met verschillende bites en extra’s.

Overhoeksplein 1
1031 KS Amsterdam
+31 202376311

Lees ook: De beste smaakontwikkeling voor jouw restaurant

www.restaurantmoon.nl

Woon je niet in de buurt van Amsterdam? Dan vind je hier de beste fine dining plekken in Nederland.

Restaurant de Kas

Restaurant de kas ligt verscholen in het Amsterdamse Park Frankendael in Amsterdam-Oost. Vroeger deed de kas dienst als kweekkas om andere parken in de stad te voorzien van bomen, grassen en exoten. In 2000 werd de oude kwekerij omgebouwd tot de kas wat het nu is. De kas was een van de eerste farm to table restaurants ter wereld. Het menu is gebaseerd op de groentes die in de kas worden verbouwd. De focus van de gerechten ligt op lokaal en duurzaam met groenten in de hoofdrol. Het uitgangspunt van dit fine dining restaurant in Amsterdam is: in de ochtend geoogst, ’s middags op het bord.

Kamerlingh Onneslaan 3
1097 DE Amsterdam
+31 1204624562

www.restaurantdekas.com

Naast het culinair dineren heeft Amsterdam ook nog genoeg mogelijkheden om onder het genot van een hapje en drankje een bijzondere avond te hebben. Bekijk het aanbod eens van de beste haute cuisine in Amsterdam of de beste 10 tapas Restaurants in Amsterdam.

Top 8 Fine Dining restaurants in Amsterdam | Restoranto (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5998

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.